ETUSIVU >> KOIRAT

MAILI

2,5 years

Run Before Beauty's Qtiepie

MAILI

Darius z Osirisova domu x Flying Dream

YLEISTÄ


Sukupuoli: narttu

Syntynyt: 26.7.2017

Korkeus: 47,5 cm

Paino: 12 kg

Sukutaulu (TWA)

Kasvattaja: Joël Reyniers (BE)

Omistaja: Tuomas & Kerttu Tuomi


Näyttelytulos: EH

SAAVUTUKSET
KUVIA

TERVEYS

silmät: ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia (3/2019)

sydän: ei osoita merkkejä sydänsairaudesta, ei sivuääntä (ultra 03/2019)

lonkat: A/A

kyynärät: 0/0

polvilumpioluksaatio: 0/0

selkä: LTV1, SP0, VA0

myostatiinin puutos: N/N (12/2017)


Mailin MyDogDNA-profiiliENNÄTYKSET


280 m

18,57 (Hyvinkää, hiekka)


350 m

22,89 (Tampere, hiekka)


480 m


LUONNE

Maili on varsinainen elohiiri, aina iloinen ja valmis toimintaan.

Ihmisiä kohtaan Maili on hyvin nöyrä ja kuuliainen. Maili on kuitenkin tietyissä tilanteissa, kuten vieheellä tai palloa heitettäessä, melko totinen suorittaja. Se pitää huolen siitä, että homma tulee hoidettua kunnialla maaliin. Mailissa voisi siis olla ainesta esimerkiksi agilityyn (onhan se hurjan ketteräkin) tai muuhun ihmisen kanssa yhteistyössä tehtävään puuhasteluun. Tätä asiaa auttaa myös Mailin suunnaton ahneus, joskin se tottelee arjessa hienosti pelkkien kehujen voimalla. Maili on myös tästä syystä äärimmäisen helppo irtipidettävä eikä se (ainakaan toistaiseksi) esimerkiksi etsi riistaa vapaanaollessaan.


Kotona Maili hakeutuu mielellään ihmisten lähelle ja jos sitä erehtyy katsomaan tietyllä tavalla tai jopa lepertelemään jotain, on ylitseampuva pusuhyökkäys aina taattu. Vaikka Maili on aina ihmisten kotiin tullessa yltiöpäisen iloinen ja innostunut ei sillä silti koskaan ole ollut ongelmia yksin jäämisen kanssa. Maili on uusia asioita kohtaan kiinnostunut ja rohkea eikä se pelkää esimerkiksi kovia ääniä. Vieraita ihmisiä kohtaan Maili on hieman hillitympi, mutta ei missään nimessä arka. 


Oman lauman koirakavereiden kanssa Maili leikkii paljon, mutta useimmiten omilla ehdoillaan. Maili jahtaisi mielellään muita, mutta vain harvoin se lähtee itse vetämään letkaa. Leikkiessään ja innostuessaan Maili osaa olla hyvin äänekäs. Myös radan varrella (kohtalaisen rasittava) räksytys on Mailille hyvin ominaista.

Laumassa Maili tietää hyvin paikkansa eikä ole koskaan aiheuttanut tai ollut osallisena tappeluissa.


Vieraita koiria kohtaan Maili on melko välinpitämätön ja joitakin isoja koiria (erityisesti ei-vinttikoirarotuisia) se saattaa vähän varoakin. Maili kyllä mielellään tutustuu vieraisiin koiriin, mutta tämänkin se tekisi mieluusti rauhassa omaan tahtiinsa. Yli-innokkaasti iholle tulevat koirat eivät ole Mailin lemppareita.  


Kaiken kaikkiaan Maili on arjessa mitä mutkattomin ja rakastettavin whippettyttö. :)

© Kerttu Tuomi 2020, taustakuva © Antti Ruotsalo

YHTEYSTIEDOT/CONTACT:

Tuomas Tuomi

Nuppulinna, Tuusula

tuomas.tuomi@gmail.com

040 753 5701