2,5 years

Run Before Beauty's Qtiepie

MAILI

Darius z Osirisova domu x Flying Dream

YLEISTÄ


Sukupuoli: narttu

Syntynyt: 26.7.2017

Korkeus: 47,5 cm

Paino: 12 kg

Sukutaulu (TWA)

Kasvattaja: Joël Reyniers (BE)

Omistaja: Tuomas & Kerttu Tuomi


Näyttelytulos: EH

SAAVUTUKSET
KUVIA

TERVEYS

silmät: ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia (3/2019)

sydän: ei osoita merkkejä sydänsairaudesta, ei sivuääntä (ultra 03/2019)

lonkat: A/A

kyynärät: 0/0

polvilumpioluksaatio: 0/0

selkä: LTV1, SP0, VA0

myostatiinin puutos: N/N (12/2017)


Mailin MyDogDNA-profiiliENNÄTYKSET


280 m

18,57 (Hyvinkää, hiekka)


350 m

22,89 (Tampere, hiekka)


480 m


LUONNE

Maili on meidän erityinen tyttömme, kennelimme kantanarttu.

Ihmisiä kohtaan Maili on hyvin nöyrä ja kuuliainen. Maili on kuitenkin tietyissä tilanteissa, kuten vieheellä tai palloa heitettäessä, melko totinen suorittaja. Se pitää huolen siitä, että homma tulee hoidettua kunnialla maaliin. Harrasteissa Maili on todellinen on/off -eläin. Radalla tai vaikkapa agilityhallilla se antaa kaikkensa ja on todella kiihkeä. Suorituksensa jälkeen tai suoritusten välissä sillä ei kuitenkaan ole mitään ongelmia rauhoittua ja vetää vaikka ihan levyksi lepäämään autoon/taukomatolle. Mailin kanssa on tehty hieman agilityn alkeita, ja sillä olisi kyllä rahkeita edetä lajissa pitkällekin kunhan ohjaaja pääsisi samalle tasolle. Maili tekee mielellään asioita ihmisensä kanssa ja on todella oppivainen. Koulutuksessa auttaa myös Mailin suunnaton ahneus, joskin se tottelee arjessa hienosti pelkkien kehujen voimalla. Maili on myös tästä syystä äärimmäisen helppo irtipidettävä eikä se esimerkiksi etsi riistaa vapaanaollessaan. 


Kotona Maili hakeutuu mielellään ihmisten lähelle ja jos sitä erehtyy katsomaan tietyllä tavalla tai jopa lepertelemään jotain, on odotettavissa pusuja ja haleja. Vaikka Maili on aina ihmisten kotiin tullessa yltiöpäisen iloinen ja innostunut ei sillä silti koskaan ole ollut ongelmia yksin jäämisen kanssa. Maili on uusia asioita kohtaan kiinnostunut ja rohkea eikä se pelkää esimerkiksi kovia ääniä. Vieraita ihmisiä kohtaan Maili on hieman hillitympi ja välinpitämätön, ei kuitenkaan arka.


Maili ei ole toisten koirien kanssa hirveän leikkisä vaan riepottelee mieluummin leluja itsekseen. Vapaana juostessa Maili jahtaisi mielellään muita, mutta vain harvoin lähtee itse vetämään letkaa. Leikkiessään ja innostuessaan Maili osaa olla hyvin äänekäs. Myös radan varrella (kohtalaisen rasittava) räksytys on Mailille hyvin ominaista. Oikeastaan mikä tahansa vietin laukaiseva tilanne saa kyllä Mailin äänihuulet avautumaan.

Laumassa Maili tietää hyvin paikkansa eikä ole koskaan aiheuttanut tai ollut osallisena tappeluissa. Maili on tarkka omasta tilastaan eikä välttämättä ilahdu jos joku muu yrittää rojahtaa sen päälle makaamaan. Mutta jos Maili saa itse päättää, hakeutuu se mielellään muiden lähelle tai jopa päälle nukkumaan.


Vieraita koiria kohtaan Maili on melko välinpitämätön ja joitakin isoja koiria (erityisesti ei-vinttikoirarotuisia) se saattaa vähän varoakin. Maili kyllä mielellään tutustuu vieraisiin koiriin, mutta aina parempi jos se saa tehdä tämänkin rauhassa omaan tahtiinsa. Yli-innokkaasti iholle tulevat koirat eivät ole Mailin lemppareita ja varsinkin uroksille se kertoo kyllä selkeästi, ettei tarvitse liiemmälti ahdistella.


Kaiken kaikkiaan Maili on arjessa mutkaton, nöyrä ja rakastettava whippettyttö :)