Potti pentuna

MIKSI WHIPPETIT?

Ihastelimme whippetejä jo kiertäessämme Heron kanssa maasto- ja ratajuoksukilpailuissa. Whippetien avoin, mukautuvainen ja iloinen luonne saivat meidät tutustumaan rotuun paremmin ja niinpä vuonna 2009 alkoi sopivien whippetpentueiden kartoitus. Meille oli selvää, että valitsisimme pennun ns. juoksijalinjaisesta suvusta, sillä olimme ehdottoman innostuneita juoksuharrastuksesta jo tuolloin.


Ensimmäisen whippetimme kasvattajiksi valikoituvat Sari ja David Giraut, joille syntyi pentueellinen mustia pikkuwhippetejä lokakuussa 2009, kennelnimelle Fast Pack's. Meidän mustuaisemme, Iivari (Fast Pack's Another Bolt), on alusta asti ollut äärimmäisen rauhallinen ja kiltti whippet, aivan ihana kainaloinen. Sarille ja Davidille iso kiitos luottamuksesta ja kaikesta avusta ja opastuksesta ensimmäisen whippetimme kanssa, joskaan Iivarin kanssa ei ole paljolti mutkia matkassa ollut. Iivarin kanssa on ollut todella mukava aloittaa ratajuoksuharrastus sillä se on ollut todella helppo kilpailutettava ja aina pomminvarma juoksija. Paras mahdollinen ensimmäinen kilpakoira!


Rataharjoituksissa ja -kisoissa tutustuimme Ruotsaloihin ja jo Iivarin koejuoksuihin saimme sekä Antilta että Minnalta apua ja koejuoksukavereita. Niinpä ajan kuluessa pentuhaaveet tulivat puheeksi ja pitkän odotuksen päätteeksi saimme valikoida MaXwin-kenneliin 2013 maaliskuussa syntyneestä huippupentueesta omamme - rakkaan kultapoika-Voittomme. Voitto (MaXwin Invictus) on todellakin luonteeltaan puhdasta kultaa ja on osoittautunut täydelliseksi harrastuskoiraksi radalla eikä siltä vauhtiakaan tassuista puutu.


MaXwin-kenneliin oli tulossa pentue upealle Elko River du Tepee d'Amourille ja sen poika meidän oli "pakko saada". Toukokuussa 2015 syntyneestä pentueesta omaksemme valikoitui Potti (MaXwin Jackpot).


Whippeteissä olemme mieltyneet juoksijalinjaisiin koiriin, joiden liioittelematon ja atleettinen ulkomuoto viehättävät. Myös luonteeltaan whippetit ovat voittamattomia. Niiden avoimuus, ystävällisyys, sopeutuvaisuus, innokkuus ja valppaus muodostavat täydellisen kokonaisuuden.


Whippetien treenaaminen ja kilpailuttaminen on muodostunut meille elämäntavaksi. Ratajuoksussa toki nopeus on tärkeässä roolissa, mutta myös tuurilla ja muilla tekijöillä osuutensa. Onkin äärimmäisen mielenkiintoista seurata koirien kehittymistä ja pyrkiä niin liikunnan, lihashuollon kuin ruokinnankin avulla saamaan niiden suorituskyky huippuunsa radalla.


Tuomas on suorittanut SKL:n kasvattajan peruskurssin alkuvuodesta 2016 ja samana vuonna hänelle myönnettiin kennelnimi High Caliber. Ensimmäinen High Caliber -pentue syntyi elokuussa 2020.


Kiinnostuksemme ratalinjaisten whippetien eri sukulinjoihin ja whippet racingiin niin Suomessa kuin Keski-Euroopassa on muodostanut meille melko selkeän näkemyksen siitä mitä whippetiltä haluamme. Käymme vuosittain Keski-Euroopassa  katsomassa ratajuoksukilpailuja ja tapaamassa ystäviämme whippet racingin merkeissä. Mahdollisuuksien mukaan myös kilpailutamme omia koiriamme ulkomailla. Tavoitteenamme on kasvattaa terverakenteisia, mukavaluonteisia ja nopsajalkaisia sekä varmaviettisiä ratawhippetejä.


Tuomas kuuluu Whippet-Harrastajat ry:n hallitukseen sekä kilpailutoimikuntaan. 


Tuomas ja Voitto Oulussa kesällä 2016

KEITÄ ME OLEMME?

Olemme Tuomas ja Kerttu Tuomi, vinttikoiriin ja erityisesti whippeteihin hurahtanut aviopari Tuusulan Nuppulinnasta.


Ensimmäisen yhteisen koiramme, basenji Heron, hankimme alkuvuodesta 2008. Heron myötä tutustuimme vinttikoirien maasto- ja ratajuoksuharrastukseen ja sittemmin laumamme onkin kasvanut varsinaisilla vinttikoirilla. Azawakhurokset Yosal (11/2008) ja Aapo (09/2011) rikastuttavat Heron lisäksi alkukantaisuudellaan muuten whippetvoittoista laumaamme. Ensimmäinen whippetimme Iivari (10/2009) sai meidät rakastumaan rotuun mutkattomuudellaan ja sporttisuudellaan. Iivarin kanssa pääsimme paremmin sisälle ratajuoksuharrastukseen ja sillä tiellä olemme edelleen. Iivarin lisäksi meillä asustelevat whippetpojat Voitto (03/2013) sekä Potti (05/2015) ja whippettytöt Sesna (01/2017) sekä Maili (07/2017). Mailin veli Qyono (07/2017) muutti meille kodinvaihtajana kesällä 2018. Koiriimme pääset tutustumaan paremmin täällä.


Ihmisvahvistusta perheemme on saanut kahden lapsen myötä (Leevi 2017 & Siiri 2019).


Tuomas ja Qyono Kaupissa kesällä 2020